31/03/2009

D.I.L.D.O

On m'a envoyé des brochures papier en espagnol et en catalan sur les violences sexistes dans les mouvements sociaux que je vais essayer de photocopier et diffuser. (celles que ça intéresse, me contacter par mail)
* Sobre violencia en los movimientos sociales. Las Afines
* La Tiranía de la falta de estructuras. Joo Freeman
* La no violencia es patriarcal. Peter Gelderloos
* Tijeras para todas. Varios textos BCN
* Torres más grandes hemos visto caer
* Sobre violencia sexista en MMSS. CSO La Revoltosa, Bcn

D.I.L.D.O = dones i lesbianes documentant-se
distri de feministes i lesbianes del País València

La nostra idea és fer difusió del pensament feminista d’una manera no-comercial i autogestionada en espais polítics afins per tal de facilitar i promoure el discurs i el debat feminista i anticapitalista.

Partim del qüestionament de les estructures patriarcals, sostingudes en la construcció dels rols de gènere “dona” i “home”. Aquestes identitats de gènere, que responen a la necessitat de la norma heterosexual, no venen donades d’una natura essencial, d’un destí biològic, sinó de fet d’una construcció social la qual s’imposa sobre els cossos. D’aquí que aquesta bipolaritat, malgrat ser construïda i no determinant, té conseqüències materials i molt “reals” sobre les dones i sobre totes aquelles sexualitats que no responen a la heteronormativitat imposada. Aquests interessos de dominació (hetero)sexista venen articulats en la nostra societat amb els interessos capitalistes d’explotació i dominació contra grups amb diferents marques d’opressió, i especialment contra les dones, que continuen sostenint gran part de la economia submergida (treball domèstic i de cura, salaris més baixos, triple jornada laboral...)

Qüestionem les identitats fixes i contraposades home-dona, hetero-homo... que reflexen un pensament dualista típicament occidental i opressor. Ni el genere ni la sexualitat esgoten la definició de les nostres identitats conformades per múltiples factors.

Volem crear espais i moments possibilitadors i transformadors més enllà d’aquests esquemes rígids generadors de tanta violència, des de la lluita col•lectiva, autònoma i responsable amb les opressions que ens atravessen.

En la nostra distri podràs trobar des de textos clàssics i per a nosaltres claus del feminisme, fins a material que es va autoproduint a partir de les nostres necessitats de fer política feminista. Entenem que no hi ha divisió entre la teoria i la pràctica.

Volem donar veu a la producció feta per dones i lesbianes, i sobre tot, potenciar tot aquell pensament que es doni des del qüestionament de la heteronormativitat i del patriarcat.

1 commentaire:

Anonyme a dit…

fille et féministe donc forcément il faut écrire en rose sur fond noir...
qu'est ce que c'est normé comme attitude